11. Boazii Film Festivali’nin Uluslararas Yarmas’nda Yer Alan Filmler Akland!


Boazii Kltr Sanat Vakf tarafndan bu yl 8 -16 Aralk tarihleri arasnda dzenlenecek 11. Boazii Film Festivali’nin uluslararas yarmasnda 10 film yer alyor.

Bu yl festivalin uluslararas uzun metraj yarma filmleri arasnda; Muayad Alayan’n annesinin ani lmnn ardndan iyilemesine yardmc olabilecek bir balang yapma umuduyla babasyla birlikte Birleik Krallk’tan Kuds’e tanmak zorunda kalan ve Hayaletler Vadisi olarak bilinen bir mahallede eski bir eve yerletikten ksa sre sonra bir dizi gizemli olaylar yaayan ve sulu bulunan Rebecca’nn hikayesine odaklanan ve dnya prmiyerini Rotterdam Uluslararas Film Festivali’nin Limelight Blmnde yapan “A House in Jerusalem”; Marie Amachoukeli’nin alt yandaki bir Fransz kz ile dads arasndaki ba ve beklenmedik bir ekilde ayrlmak zorunda kaldklarndaki yaadklarn anlatan ve prmiyerini 76. Cannes Film Festivali’nde Eletirmenler Haftas’nn alnda yapan “ma Gloria”; Tahmina Rafaella’nn kocas tarafndan uygun olmayan bir anne olmakla sulanan, kinci Dalk Karaba Sava’nn son gnlerinin kaosunun ortasnda olunun velayetini almak iin savaan Banu’nun hikayesine odaklanan “Banu”; James Marsh’n kinci Dnya Sava direni savas, Nobel dll oyun yazar Samuel Beckett’in yaamndan pek ok kesitin sunulduu ve 71. San Sebastian Film Festivali’nin kapan filmi olan “Dance First”; Abu Bakr Shawky’in usuz bucaksz Suudi Arabistan lnde yaayan Matar ve Ghanim adndaki kardelerin Matar’n devesi Hofira’nn hayatta kalmasn salamaya almalarn anlatan ve prmiyerini 48. Toronto Uluslararas Film Festivali’nde yapan “Hajjan”; Behrooz Karamizade’nin birbirlerini seven, ran’daki yeni neslin hayatlarn ynetmeye devam eden gelenek, yozlamayla atan Amir ile Narges’in hikayesini konu alan ve 58. Karlovy Vary Uluslararas Film Festivali’nin Kristal Kre Yarmas’nda Jri zel dl kazanan “Empty Nets”; Domien Huyghe’nin babasnn bir gemi kazasnda deil denizin dibinde derinlerde dolaan bir yaratk tarafndan ldn ispatlamaya alan Lena’nn hikayesine odaklanan ve prmiyerini 69. Berlin Film Festivali’nde yapan “Sea Sparkle”; Bille August’un yaklaan I. Dnya Sava zaman saygn bir subay olan Anton ile Baron’un tekerlekli sandalyeye mahkum olan kz Edith ile olan arkadaln anlatan “The Kiss”; Dmitry Dyachenko’nun Taygada olunu bamllktan kurtarmak iin onu zorla bir av evine kapatan bir babann ayn zamanda patlak veren kuduz salgnyla verdii mcadeleyi anlatan ve ilk gsterimini 45. Moskova Fim Festivali’nde yapan “The Rage”; Timm Krger’in 1962’de svire’de bir fizik kongresinde yetenekli gen fiziki ile esrarangiz caz piyanistin hikayesini konu alan dnya prmiyerini 80. Venedik Film Festivali’nde yapan “The Universal Theory” yer alyor.

AILI FLM; “THE TEACHER”

11. Boazii Film Festivali aln ngiliz-Filistinli ynetmen Farah Nabulsi’nin kaybettii olunun yasn tutan Filistinli bir retmen’in Bat eria’daki kargaann iinde iki rencisi Yacoub ve Adam’a verdii duygusal destek ile ngiliz gnll ii olan Lisa ile romantik ilikisini anlatan ve prmiyerini 48. Toronto Uluslararas Film Festivali’nde gerekletiren “The Teacher” ile yapacak.

“FLSTN HAKKINDA KONUMALIYIZ”

Her yl beklenen filmlere ev sahiplii yapan 11. Boazii Film Festivali, bu yl da Filistin’de yaanan dram beyaz perdeye aktaran filmleri sinemaseverlerle buluturmaya hazrlanyor. Festivalin bu blmde; Abdallah Al-Khatib’nin Suriye’deki i savan ardndan Esed rejimi, dnyann en byk Filistinli mlteci kamp olan Yermk blgesini kuatmasnda yaananlar aktard 2021 yapm “Little Palestine (Diary of a Siege)”; Farah Nabulsi’nin festivalin al filmi olan “The Teacher”; Maha Haj’n 2022 Cannes Film Festivali Belirli Bir Bak programnda en iyi senaryo dl kazanan “Mediterranean Fever”; “Mohanad Yaqubi”nin 30 yl nce Filistin halkyla dayanma gstermek iin onlarn yannda yer alan Japon aktivistlerin ektikleri grntlerden oluturduu “R21 aka Restoring Solidarity”; Michel Khleifi’nin “Tale of the Three Jewels”; Tewfik Saleh’in efsanevi Filistinli yazar Gassan Kanafani’nin Gneteki Adamlar isimli kitabndan uyarlad bu yl World Cinema Project and Cineteca di Bologna tarafndan restore edilen 1972 yapm “The Dupes” ve Ahmad Saleh’in 2011, 2016 ve 2021 yllarnda yapt ksa filmden oluan lemesi “House – Ayny- Night” seyircilerle buluacak.

FESTVALDE HER YELPAZEDEN FLM VAR!

Son dnemin ok beklenen ve dll filmlerini sinemaseverlerle buluturacak 11. Boazii Film Festivali’nin zel gsterimlerinde ise; Jessica Hausner’n Cannes Film Festivali Palme d’Or aday “Club Zero”; Alice Rohrwacher’n Cannes Film Festivali Palme d’Or aday “La Chimera”; Alix Delaporte’nin “On The Pulse”; Yasemin eki’in Diyarbakr Anneleri’nin dramn anlatan “Sesler ve Yzler”; Isabel Fernndez’in Endls’te hl byk ilgi gren Elhamra Saray’nn inasn anlatan “The Builders of Alhambra” filmleri yer alacak.

T.C. Kltr ve Turizm Bakanl Sinema Genel Mdrl’nn destei, Turkcell ve Trk Hava Yollar’nn ana sponsorluu, Anadolu Ajans’nn Global letiim Ortakl ve Trkmedya’nn ana medya sponsorluu ile gerekleecek “11. Boazii Film Festivali” ile ilgili tm gelimelere ve festivale dair gncel haberlere www.bogazicifilmfestivali.com ve festivalin resm sosyal medya hesaplar zerinden eriilebilir.

https://www.bogazicifilmfestivali.com/

Facebook – Instagram ve Twitter: @bogaziciff

11. Boazii Film Festivali Uluslararas Uzun Metraj Film Yarmas Filmleri

A House in Jerusalem – Muayad Alayan – Filistin, Birleik Krallk, Almanya, Hollanda, Katar

ma Gloria -Marie Amachoukeli / Fransa

Banu – Tahmina Rafaella / Azerbaycan, talya, Fransa, ran

Dance First – James Marsh / Birleik Devletler

Hajjan – Abu Bakr Shawky / Suudi Arabistan

Empty Nets – Behrooz Karamizade / Almanya, ran

Sea Sparkle -Domien Huyghe / Belika, Hollanda

The Kiss- Bille August / Danimarka

The Rage -Dmitry Dyachenko / Rusya

The Universal Theory – Timm Krger / Almanya, Avusturya, svire



Source link

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*