Ahlat Seluklu Meydan Mezarl’na ziyaretiler youn ilgi gsteriyor


Bitlis’in Ahlat ilesinde 210 dnmlk alanda 9 binin zerinde mezar bnyesinde barndran Ahlat Seluklu Meydan Mezarl, 2023’te yerli ve yabanc turistlerin en ok ziyaret ettii mekanlardan oldu.

Ahlat Mze Mdr Mikail Ercek, mzede dzenlenen toplantda, iledeki tarihi mekanlarn her yl bincilerce kii tarafndan ziyaret edildiini syledi.

Ziyaretilerin, Ahlat Seluklu Meydan Mezarl talarnn zerindeki kabartmalar, motifler, oymalar, kitabeler ve yazlar incelediini, grevlilerden bilgi aldn ifade eden Ercek, unlar kaydetti:

“2023’n resmi rakamlarna gre tarihi mezarl 170 bin, Ahlat Mzesini de 20 bin kii ziyaret etti. Ziyareti saysnda nceki yla oranla yzde 50’den fazla art var. Ziyareti saysnn srekli artmasnda devletimizin ilemize olan ilgisi, Cumhurbakanmzn buray her yl ziyaret etmesi, Kltr ve Turizm Bakanlmzn almalar ok etkili oluyor. 2022’de 90 bin olan ziyareti says 2023’te 170 bine kt. Bunun sevincini yayoruz.”

Ahlat Seluklu Meydan Mezarl’nn lke iin ok nemli bir kltr miras olduunu aktaran Ercek, “Kltr miraslarmz gelecee aktarmak istiyoruz. Bakanlmzn bu konuda nemli almalar var. Dnyann en byk Trk- slam mezarlmz en gzel ekilde aktarmn salayacaz. lemizdeki tarihi mekanlar herkesin grmesini tavsiye ediyorum.” dedi.



Source link

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*