Gazze’deki savaşta son dakika… İşgalci İsrail katliama devam ediyor! Okulu bombaladılar


ABD’nin İsrail’in Gazze’deki operasyonlarını her gün dört saat durduracağını bildiren duyurusuna rağmen saldırılar devam ediyor.

Gazze’nin kuzeyinden çatışma haberleri gelirken, İsrail ordusu Filistinlilerin bölgenin güneyine ulaşabilmeleri için yerel saatle 09.00-16.00 arasında tahliye koridoru açıldığını savunuyor.

Bu sabah Gazze şehrinin sokaklarında ellerinde beyaz bayraklarla yürüyen Filistinliler görüldü.

Gazze şehir merkezine oldukça yakın konumdaki Şifa Hastanesi ise, İsrail bombardımanı altında. Dünya Sağlık Örgütü sözcüsü Margaret Harris, Gazze’nin en büyük hastanesi Şifa’nın İsrail bombardımanı altında olduğunu söyledi. Sözcü Harris, 2,3 milyon insanın sıkıştığı Gazze Şeridi’ndeki 20 hastanenin tamamen devre dışı kaldığını da ekledi.

Saldırılardan kaçan binlerce insanın sığındığı hastane kompleksinde bugün arka arkaya patlama sesleri duyuldu. Al Jazeera hastanenin kan gölüne dönmüş avlusundan görüntü yayınladı, Filistinli yetkililer ise Şifa’yı hedef alan saldırıda en az 13 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Bombardımanda yaşamını yitirenler arasında çocuklar da var.

Şifa Hastanesi’ndeki doktorlar ise, gece yarısından bu yana saldırıların durmadığını, çok sayıda silah sesi duyduklarını söyledi. Al Jazeera’ya konuşan bir doktor, tankların Şifa Hastanesi yakınına kadar geldiğini aktardı.

İsrail ordusu, hiçbir kanıt göstermeden Şifa Hastanesi’nin Hamas’ın ana karargahı olduğunu ileri sürüyor ve günlerdir hastane kompleksine giden yolları ve çevredeki binaları bombalıyor.

Gazze şehrindeki bir diğer hastane Rantisi’nin çevresinde ise İsrail tankları göründü. Video kaydını doğrulayan Al Jazeera, tankların El Nasır mahallesindeki hastanenin kapısına kadar geldiğini duyurdu. İsrail savaş uçakları, Perşembe’yi Cuma bağlayan gece Rantisi çocuk hastanesini doğrudan hedef aldı.

Al Jazeera muhabiri Hamdah Salhut, Beyaz Saray tarafından duyurulan dört saatlik aranın İsrail ordusu tarafından ‘taktiksel duraklama’ olarak nitelendiğini ve katliam politikasında bir değişikliğe işaret etmediğini belirtti.



Source link

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*