Tekirda Bykehir Belediyesi’nden aa katliamna pes dedirten savunma: Dekora uymad kestik!


Tekirda Bykehir Belediyesi, erkezky ilesi Cengiz Topel Caddesi’nde, refjdeki 100’den fazla aac yerlerinden skt, Aalarn yerlerinden sklmesine vatandalar byk tepki gsterdi.

erkezky Belediyesi’nin AK Partili meclis yeleri tarafndan Bykehir Belediyesi’ne konu ile ilgili verilen soru nergesine verilen cevap pes dedirtti. Belediyenin cevabnda, aalarn dekora uymad iin skld belirtilerek, yerlerine sla, ss erii ve ss kiraz aalarnn dikildii kaydedildi.

AK Parti erkezky Belediye Meclis yesi Adem li, konuyla ilgili olarak, Tekirda Bykehir Belediyesi ve erkezky Belediyesi’ni eletirdi. Sabah’n haberine gre, li, “Cengiz Topel Caddesi’nde yaklak 2 ay kadar nce ‘aa katliam’ yaplmt. 10-15 yllk aalar skld, yerine fidan dikildi. Bunlara tepki gstermi, baz sorular sormutum. AK Parti Bykehir Belediye Meclis yelerimiz de, AK Parti Grubu olarak Bykehir Belediyesi’ne soru nergesi verip, bu aa katliamn sordu. Gelen cevaba baknca minareyi alm ama klf bile hazrlayamamlar trnden. ki ay nce erkezky Belediyesi niye mdahale etmedi demitim.

Meer erkezky Belediyesi ile ibirlii yaparak aalar sklm. Sadece birka soru sorup, Bykehir Belediyesi’nin verdii cevab kamuoyunun takdirine brakyorum. Daha nce o aalar dikenler Park ve Baheler Mdrl deil miydi? Bugn bu cevab veren Belediyenin Park ve Baheler Mdrl, erkezky Belediyesi Park ve Baheler Mdrl ile ortak altn sylyor. O vakit, daha nce aalar diken Park ve Baheler Mdrl, blgenin iklimini dikkate almam m? Ya da belediye dikmediyse, o aalar kim dikmi? Yazda zetle dekora uymad iin aalar sktk demiler. 10-15 yllk aalar, yeni dekora uymaynca kesilmi. Yol dzenlemesine uygun fidanlar dikilmi. Dekora uymad diye aa m sklrm? Bunu da Sayn Kadir Albayrak’n ynettii Tekirda Bykehir Belediyesi’nden duyduk. Bir de benim bildiim, sklen aalarn yzde 70’i baka yerde tutmaz. Yzlerce aac daha ncede sktnz. Ka tanesi tuttu?” diye konutu.



Source link

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*